o   Publicacions interessants
Warm_Earth

Warm Earth (kindle)

A més de l'edició en paper, ara presentem també un altre lllibre electrònic. Com deveu saber, la nostra presidenta honorària, Angela Jackson, havia publicat Warm Earth (en anglès) a l'editorial Pegasus Elliot Mackenzie (ISBN-13: 978-1903490310). Bé, ara podeu obtenir-lo per primer cop en versió per a Kindle, fàcilment adaptable a altres lectors electrònics.

La novel·la Warm Earth d'Angela Jackson està basada en les experiències reals de tres dones que es van prestar com a voluntàries per venir a Espanya y així ajudar a la República durant la Guerra Civil. El Priorat és un dels escenaris on es localitza l'acció d'aquesta història itinerant i dramàtica.

Aquest Llibre Electrònic (ASIN: B01B391GLS) té una mida de 4 MB i es pot adquirir per només 2.99 € a la Llibreria Amazon.

Per als que prefereixin la versió clàssica, encara està disponible l'edició en rústica.

 Nou!
Textos

Textos per entendre la Guerra Civil

Aquest llibre recull la majoria de les conferències fetes entre els anys 2003 i 2012 durant les Jornades de No Jubilem la Memòria. En aquestes jornades hem pogut comptar amb la presència d'historiadors locals, catedràtics d'història i historiadors de gran renom internacional, com Paul Preston, Gabriel Jackson o Angela Jackson, presidenta de l'associació No Jubilem la Memòria.

Aquestes aportacions dels col·laboradors són uns textos de gran valor per poder entendre una mica més el període de gran complexitat que forma la dècada dels anys trenta del segle passat, amb la República espanyola, la Guerra Civil i l'exili.

Aquest llibre l'ha publicat l'Editorial Petròpolis, dins de la col·lecció Mirades d'aquesta editorial, i té la referència
ISBN: 978-84-616-9667-3. 
Brigadistes

Els Brigadistes entre nosaltres

L'editorial Cossetània, s'ha encarregat de la versió catalana del darrer títol de l'autora Angela Jackson, la portada del qual teniu a l'esquerra. Els brigadistes entre nosaltres és el primer estudi que explora el període de relativa calma que va haver-hi abans de la Batalla de l'Ebre, la darrera gran batalla de la Guerra Civil espanyola. Després d'una desastrosa retirada d'Aragó a començaments de la primavera de 1938, els voluntaris de les Brigades Internacionals i els soldats espanyols i catalans de l'exèrcit republicà es van reagrupar al nord de l'Ebre. Durant les setmanes següents van aixecar la moral, van preparar-se per a l'ofensiva que s'apropava i van relacionar-se amb la població local.

Podeu trobar una recensió del llibre aquí.
 

o   Llibres relacionats amb el nostre treball:20 anys de cooperativisme "El Porvenir" 1916-1936.
Vint anys de cooperativisme obrer a Falset


Segons el seu pròleg, "La principal virtut de l'obra que teniu a les mans és la seva vocació microscòpica, que permet la recuperació de matisos imprescindibles per saber, naturalment, què era El Porvenir, però també per entendre alguna cosa del que va passar a Falset durant la Segona República". Pere Audí i Ferrer és el seu autor, i ha estat guardonat als Jocs Florals de Torroja del 2004 per aquesta obra.

El trobareu a la Llibreria El Llapis, de la Plaça de la Quartera, a Falset, en altres llibreries o bé demanar-lo al seu editor: Carrutxa.


 

Podeu estar informats al dia suscrivint-vos a la llista de correu.
Amunt Tornar a l'inici.